MountainView
Versions Tricouleur Union Flag Spanish flag German Flag Idiomes que es parlen: French German English


***Atenció aquesta pàgina està en continua evolució***


Si està interessat en activitats sanes a l’aire lliure, en fer una mica de turisme o simplement en provar noves experiències, Fos ofereix una excel.lent base per fer-ho.

Continguts:

     Activitats
     Turisme
     Facilitats locals

Activitats


El GR10


El GR-10 és un sender de gran recorregut que recorre els Pirineus d’Hendaia, a la costa atlàntica, fins a Banyuls-sur-Mer, al Mediterrani. Fos es situa aproximadement a mig camí, i l’accès al GR-10 és a uns 50m de Le Repos du Moine, fent possible excursions d’una o mitja jornada. Naturalment, els excursionistes que desitjin fer la ruta completa són també benvinguts.

***Per als excursionistes que es reserven amb antelació per quedar-se amb nosaltres, un servei de subministrament d'aliments que s'ofereix.***


Per més informació, consulti els següents enllaços:

Wikepedia - informació general i definició, que inclou altres enllaços.

MountainBug
Mountainbug
- especialistes en activitats turístiques amb un bona guia il.lustrada del GR-10. Només en anglès i francès


Fédération Française de la Randonnée Pédestre - Associació oficial excursionista de França. Només en francès

Altres excursions


No és necessari ser un intrèpid excursionista per disfrutar dels Pirineus. Hi ha multitud de petites excursions als voltants que ofereixen unes vistes magnífiques..

kayak

Activitats en el riu


El riu Garona és estret i ràpid al seu pas per Fos, fent posible activitats com el kayac i el rafting.

AntignacRafting Antignac rafting ofereix rafting, canoes, kayaks, hot dog (una espècie de canoa inflable), barques inflables i hydrospeed. Web en francès.

Termalismo


Els Pirineus estan esquitxades de ciutats que tenen termes i aquesta àrea no és l'excepció. Hi ha tres a prop nostre:

Termas Baronia, thermal spa in Les, Spain
Termas Baronia
Sumérgete en las aguas sulfurosas como ya hicieron los Romanos cuando llegaron a este magnífico valle.

Espacio lúdico termal basado en el agua sulfurosa que emerge en las inmediaciones del establecimiento a más de 30º de temperatura, un caudal de 16.000 l/h captado a 300 m de profundidad. Rico en sílice y acompañado de gas sulfhídrico en disolución, lo que le confiere un peculiar olor.

Los distintos servicios que se ofrecen al público estan especialmente indicados para combatir el reuma, artritis, artrosis, afecciones de la piel, sistema circulatorio y las vías respiratorias. Así como para ponerse en forma, relajarse y obtener el bienestar de cuerpo y mente.

Thermes de Luchon, thermal spa, Bagneres de Luchon
Thermes de Luchon.
El vaporari, únic hamman natural d'Europa, un lloc màgic per descubrir.Relaje seus músculs, elimini les seves toxines i netegi la seva pell en aquest lloc coneguts per les seves benefcios i aprofiti per caminar en els passos dels romans quals van descobrir aquesta joia de la naturalesa fa alguns segles.


Balnea, thermal spa, between Val Louron and Peyragudes
Balnea.
Un recurs natural per al benestar

Balnea, el primer complex de relaxació en aigua termal dels Pirineus francesos, és un lloc ideal per venir a agafar energia, un lloc envoltat de muntanyes a recarregar per complet. Situat a la vall de Louron, al peu de les estacions d'esquí de Val Louron i Peyragudes i el llac de Genos-Loudenvielle Balnea proposa una peregrinació a les fonts, per descobrir les virtuts de l'aigua curativa millenària de la cos i ànima.

Esquí


Fos està situat centrícament per accedir a 4 estacions d’esquí alpí i nòrdic de diversos nivells:

Le Mourtis (17 km) L’estació d’esquí local. 25 km de descens a través de boscos de pins i considerada una de les millors pistes negres dels Pirineus. A més, ofereix 45 km de pista d’esquí nòrdic. Web en francès.

Superbagnères (26 km) és l’estació d’esquí sobre el balneari de Bagnères de Luchon, fent posible la combinació d’una jornada d’esquí amb una estada relaxada al balneari. Hi ha 32 km de descens i 4 km de pista d’esquí nòrdic..

Peyragudes (40 km) a 2400m. Comprèn les estacions bessones de Les Agudes i Peyrasourdes de les dues vessants de la muntanya. 60 km de descens

Baquiera/Beret (46 km)Estació de primera categoria situada a 2500m d’altitud, amb descens massius i un circuit de 7 km.

Bicicleta de muntanya (VTT)


Hi ha magnífiques oportunitats per practicar el descens de muntanya amb bicicleta. A Le Mourtis i a Bagnères de Luchon lloguen tot l’equip necessari i ofereixen excel.lents routes de descens. A Luchon es pot utilitzar els remontadors per tornar les bicicletas a l’estació d’origen

Per més informació, consulteu la web. Em sembla que jo no hi participaré aquest… o els anys vinents!

Turisme


Vall d’Aran


Es troba a només 4 km de casa nostra. Els pobles de Les i Bossòst, així com la capital, Viella, són indrets ideals per comprar, menjar i prendre alguna cosa. Als voltants, tot un munt de petits pobles que val la pena de visitar.

Turisme Vall d'Aran

Val d'Aran, Catalunya, Spain, Vielha, Bossost, Les, Baqueira, Beret - Pyrenees Essence Val d'Aran - l'essencia dels pirineus - Excelent lloc web amb més informació sobre la vall.

Aran Park, Par de Faunia (19km)

Aran Animal Park, Col de Portillon, nr Bossost, Val d'Aran, Spain Web site en Español.


En un entorn de natura salvatge, el parc de fauna de la Val d'Aran és un lloc per descobrir la fauna i la biodiversitat de les muntanyes. Podreu observar especialment óssos, linxs, llúdrigues, dues rajades de llops blancs i grisos, marmotes, cérvols i els grans ungulats de muntanya.

Modernes presentacions en semillibertat, us faran penetrar en la intimitat dels animals salvatges en el seu propi ecosistema.

Benvingut a l'escola de la natura.

Bagnères de Luchon

Localitat francesa que compte amb un bon nombre de tendes, bars i restaurants. És coneguda per ser un important balneari . Hi ha mercat tots els dimecres i dissabtes

Turisme Luchon

Facilitats locals


Restaurants


La Gentilhommiere    - Hotel-bar-restaurant del poble


Altres


Al poble hi ha també una pastisseria, una tenda de queviures i un agència de correus.